ReFoto konkurs

ReFoto godišnji konkurs – IDENTITET

Pozivamo vas da pošaljete fotografije kojima ćete predstaviti sve one posebnosti koje nas razlikuju jedne od drugih, snimke na kojima je najvažnija stvar identitet predstavljene osobe. To znači da treba da pronađete nešto što odgovara temi među već snimljenim fotografijama ili da krenete u potragu za stvarima koje svakog od nas čine posebnim kao što su izgled, ličnost, vrline, mane i sve ostale individualne karakteristike. Među raznim objašnjenjima identiteta nalaze se i ona koja predstavljaju pitanja “ko sam”, “odakle sam” i “čemu težim”.

Prevedeno u fotografski jezik sve ovo znači traganje i snimanje portreta na kojima je pored uobičajenog prikaza lica potrebno snimiti i okruženje u kojem snimljena osoba živi ili radi. Pokažite nam kako je vaš snimljeni subjekt okruženje oblikovao prema sebi i svojim potrebama ili je pak okruženje oblikovalo identitet prikazane ličnosti.  Postoji nekoliko segmenata razvoja identiteta vezanih za proces odrastanja i starenja, a uz sve ostalo imamo i probleme identifikacije pojedinaca u samom društvu i porodici kada je pojedincima jednostavnije da se poistovete sa grupom nego da stvaraju vlastitu posebnost. Identitet pojedinca takođe je nešto što nastaje kao proizvod specifičnosti vremena, okruženja i društvenog uređenja a na vama je da svojim ličnim pristupom i izborom načina kojim pokazujete pojedine osobe (ili grupe) ukažete na one osobenosti koje smatrate najvažnijim i prikrijete sve ono što ne treba pokazati.

 PRAVILA:

Broj fotografija koje šaljete nije ograničen, a šaljete ih na mail: info@refoto.rs. Rok za slanje radova je 28. februar 2018. godine. Zbog štampanja izložbe koja će se održati tokom marta meseca, veličina fotografija mora biti najmanje 2000 piksela po dužoj strani. Fotografije obavezno slati u jpg formatu. Fotografije koje na sebi imaju potpis autora (popularni “watermark”) neće biti primljene pa vas molimo da nam takve fotografije ne šaljete. Sa druge strane obavezno je u naziv fajla upisati ime i prezime, naziv fotografije i eventualno godinu nastanka (Petar_Petrović_Portret_2017.jpg).

Hvala vam što nas pratite i družite se sa nama, sa nestrpljenjem čekamo vaše fotografije!

ReFoto

Author: ReFoto