ReFoto škola

ReFoto škola fotografije – maj

Nakon male pauze, tokom koje je ReFoto studio bio preokupiran institucijom Arhiva fotografije koji je pokrenut pod okriljem Centra za kulturu Kovin, ponovo vas pozivamo da se priključite ReFoto školi fotografije. Na ilustracijama možete videti šta se tokom tri vikenda obično dešava u ovoj jedinstvenoj “fotografskoj igraonici” i kako izgledaju fotografije snimljene u studiju i na foto-safariju.
Polaznici škole imaju priliku da snimaju uz najrazličitije sisteme rasvete, od prirodnog “severnog” svetla preko Nitraphot lampi, studijskih reflektora sa “žutim svetlom”, blic lampi, LED i HMI reflektora, Profoto Pro B1 generatora sa ProHead glavama, Profoto B1, Profoto D1 i konačno Profoto D2 fleš rasvetom. Studio neprekidno evoluira tako da je u međuvremenu opremljen sa nekoliko novih izvora svetla, kompletirana je i gama pozadina za snimanje sa više od dvadeset različitih boja. Uglavnom u studiju je sada postavljeno pet setova sa šest zaokruženih sistema rasvete. Prvi čini profesionalna video rasveta sa fluo cevima (glavno svetlo 12 dvostrukih cevi, modelujuće 4 i još pet pojedinačnih cevi za svetlosne akcente). Na setu pored koristimo 2x200W i 2x100W LED reflektore uz koje koristimo skoro sve poznati modifikatori svetla. Na trećem setu je ProB2 čije glave nose Creative Light softboksove: ogromni 180×120, a tu su i 120×90, 90×30, 40×40 cm. Na ovom setu koristimo i “poslasticu” u vidu Profoto ProRing fleš glave koja daje zapanjujuće efekte tokom snimanja. Ukoliko zatreba dodatni izvor svetla tu je Profoto B1 koji je lako premeštati jer (kao i ProB2 generator) radi na baterije tako da sa ovim izvorima svetla snimamo i napolju. Četvrti set je u znaku D jer tu “caruju” Profoto D1 i D2 fleševi sa desetak modifikatora: od beauty dish-a, preko kišobrana, softboksova, velikog oktagona i isto tako velikog stripe softboksa. Peti set je veoma jednostavan ali izuzetno efektan jer koristimo prirodno svetlo koje u studio stiže kroz veliki svetlarnik sa belom pleksi kupolom koja daje retro efekat takozvanog severnog svetla poznatog iz starih studija.
Oprema bez motiva ne znači ništa i zato za vas spremamo brojne predmete koje postavljamo i snimamo prvog vikenda. Drugi vikend studio pretrpi minimalne izmene odnosno sklanjamo mrtve prirode a pod svetla dovodimo modele. Prvi dan trećeg vikenda rezervisan je za fotosafari i druženje.
Da ne zaboravimo da napomenemo da svakog dana imamo kratka teorijska predavanja a da od drugog dana radimo analizu fotografija uz kratak kurs obrade digitalnih snimaka koje potom štampamo na Epson ITS foto-štampačima.
Ukoliko vam trebaju dodatne informacije možete pozvati Milana Živkovića na telefon 065 8444425 a sa linka http://skola.refoto.rs/Refoto_Skola_2017.pdf možete da preuzmete i pogledate veliku publikaciju o Refoto školi, ili na http://skola.refoto.rs/
Plan održavanja Refoto škola fotografije vikendom (subota i nedelja) od 11 do 15 časova za mesec maj: 18-19.; 25-26. i 1-2. jun 2019. Cena škole 18.000 dinara uz akciju “Povedi prijatelja” kada je cena za dva polaznika 30.000  (ušteda 6.000).
ReFoto

Author: ReFoto