ReFoto škola

ReFoto škola

Refoto škola vas poziva da dođete u našu “fotografsku igraonicu” kako bi naučili ili usavršili ono što najviše volite da radite: da fotografišete. Škola počinje 8. jula i trajaće kao i uvek tri vikenda (8-9, 15-16 i 22-23) tokom kojih radimo prema našem jedinstvenom sistemu: tri vikenda tokom kojih pokrivamo najvažnije oblasti fotografije i što je još važnije u tom periodu imate priliku da vidite i koristite skoro sve najvažnije sisteme fotoaparata, objektiva i dodatne opreme, studijske opreme i više od deset različitih sistema stalne i fleš rasvete. Osim dobre volje doslovno ništa vam nije potrebno jer imamo i fotoaparate koje možete da koristite a uz činjenicu da imate obezbeđen popust na kupovinu određene fotografske opreme (koja uključuje i fotoaparate) čest je slučaj da polaznici dođu bez fotoaparata, vide šta im je potrebno za dalji rad i to kupe sa popustom.

Osim prvog i dana kada idemo na foto-safari, svaki sledeći počinjemo sa pola sata teorijskog predavanja nakon čega sledi analiza vaših snimak tokom koje imate priliku da se upoznate i sa osnovama obrade fotografija u programu Photoshop odnosno Adobe Camera Raw. Najbolje snimke odmah štampamo i to u formatu A3 tako da svaki polaznik iz škole izađe sa najmanje desetak velikih fotografija.

Redosled motiva koje snimamo je sledeći: prvog vikenda, na pet setova, fotografišemo mrtve prirode u studiju a od rasvete koristimo: prirodno “severno” svetlo, nekoliko vrsta fluo-rasveta, LightBank sistemi sa više od 50 fluo cevi, LED reflektori, Profoto B generator sa dve ProHead glave i Creative light modifikatorima i “čist” Profoto set sa dve D1 i po jednom B1 i D2 glavom. Iste sisteme rasvete uz brojne modifikatore koristimo i tokom drugog vikenda kada snimamo figuru i portret: manekenki ili vama dragih osoba – ako vam se to više sviđa. Treći vikend organizovan je tako da je subota rezervisana za odlazak na mini foto-safari a u nedelju radimo sve ono što vi želite da ponovite ili ste se dosetili nečega što nismo uključili u našu osnovnu priču.

Pozivamo se takođe da dođete da popijemo kafu i da vidite prostor studija, a kako je bilo na prošloj školi možete videti na fotografijama. Sve informacije u pdf publikaciji na ovom linku http://skola.refoto.rs/Refoto_Skola_2017.pdf ili na telefon 0658444425 Milan Živković.

ReFoto

Author: ReFoto