Video oprema

Samsung Gear 360

Samsung je predstavio Gear 360, kameru s mogućnošću snimanja kadrova od 360 stepeni koja korisnicima omogućava snimanje, gledanje i deljenje najdražih trenutaka kroz fotografije i video-sadržaj.


03 (2) Poseduje  dva „riblje oko“objektiva od kojih je svaki uparen sa senzorom od 15 miliona piksela, što omogućava snimanje 360-stepenog video-zapisa rezolucije 3840 x1920 sa 30 sličica u sekundi, ili fotografija rezolucije 7.775×3.888 piksela, odnosno  30 miliona piksela. Korisnici će moći snimiti i širokougaoni video ili fotografiju pod uglom gledanja od 180 stepeni, korišćenjem jedne od kamera. Tokom izrade vodilo se računa i o mogućnostima snimanja u uslovima slabijeg osvetljenja, pa Gear 360 ima objektiv sa maksimalnim otvorom blende od f/2.0.


04 Na njoj se nalazi mali ekran od 0,5 inča, a kamera se može držati u ruci nakon postavljanja ručke ili se položiti na podlogu pomoću mini stativa. Ručka i stativ se zavrću na određena mesta na kameri i dolaze u istom pakovanju. Kamera ne poseduje internu memoriju, nego ima microSD slot, koji podržava karticu do 128 GB.

05

Uređaj je osmišljen kao pratilac na putovanjima, zabavama i raznovrsnim aktivnostima i objedinjuje najbolje od Samsung Galaxy iskustva. Korisnicima omogućava da budu autori vlastite virtuelne stvarnosti, u kojoj će gledati pomoću Gear VR uređaja. Kameru je moguće sinhronizovati sa pametnim telefonima Galaxy S7 i S7 Edge kako bi se njome upravljalo iz daljine. Takođe, snimljeni sadržaj je moguće pregledati uživo na displeju pametnog telefona, a svaki snimljeni video ili fotografije je video može se pregledati, urediti i sačuvati na  pametni telefon.

Gear 360 je kompatibilan sa određenim serijama Samsung pametnih telefona, među kojima su: Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 i Galaxy Note 5.

 

www.samsung.com/rs

Boris Bjelica

Author: Boris Bjelica