Aktuelnosti

Sigma 85mm f/1.4 Art objektiv nagrađen najvišim ocenama ikada na sajtu DxOMark

Sigma još uvek ima ozbiljnu ulogu kada je reč o  high-end seriji objektiva  koji nose oznaku Art. Najnoviji među njima je impresivan: novi Sigma 85mm f/1.4 Art objektiv dobio je najviše ocene  koje je DxOMark (kompanija za proveru performansi fotografskih proizvoda) ikada dao.


“Sve objektive iz Art serije namenjene Full-frame fotoaparatima karakteriše izuzetno visok kvalitet, kao i najnoviji model koji je u toj grupi svakako Sigmin najbolji proizvod“ – navodi DxoMark u svom zaključku. „To što je nadmašen Zeiss Milvus i neverovatno skup (3.999$) Zeiss Otus većini ljudi dovoljno govori – i to čak pre no što se u obzir uzmu prednosti objektiva koji pored velike svetlosne jačine imaju ugrađen autofokus.


Iako je novi Sigma 85mm f/1.4 Art objekti veći i skuplji (1 199$) od predhodnika u Sigma Art liniji objektiva kvalitet snimka koji daje takav je da postavlja nove standarde.
„Ukratko, nova Sigma je jedan od najboljih full-frame 85mm objektiva koje smo ikada videli“ piše DxoMark. Ima visoko izraženu i pre svega homogenu oštrinu, čak i kada je blenda širom otvorena, što je sa svetlosno jakim objektivima generalno problematično.


Recenzija objektiva objavljena je na sajtu DxOMark u novembru prošle godine a i mi smo došli do istog zaključka: malo je skuplji, teži… Ali Sigma 85mm f/1.4 Art objektiv svakako je šampion kada govorimo o kvalitetu fotografije, oštrini, svetlosnoj jačini, brzini fokusiranja i kvalitetu izrade.

 

ReFoto

Author: ReFoto