Domaći Konkursi, Konkursi

Sombor

30 omladinska izložba fotografije Srbije

[blockquote]U somboru je održana tradicionalna izložba omla­dinske fotografije, podeljena u dve starosne kategorije: do 16 godina i do 21 godine[/blockquote]

Jedna od tradicionalnih manifestacija Foto-saveza Srbije jesu Dani omladinske fotografije, koji su ove godine održani u Somboru, u organizaciji Foto-kluba ”Rada Krstić”. Organizator je naglasio da će naredne četiri godine manifestacija biti održavana u Somboru kako bi se maksimalno podigao kvalitet, a potom će biti predata nekom drugom gradu. Nadamo se da će se to i dogoditi kako se ne bi ponovila priča sa Danima fotografije Srbije.
Ovakvi problemi svakako nisu mučili najmlađe autore, od čijih fotografija je Milan Živković, selektor izložbe, izabrao najuspešnije, a najboljima dodelio nagrade. Kako je najveći broj nagrada dobila ekipa mladih iz Ivanova, koju vodi Zoltan Bisak, posebno je istaknut značaj rada s mladim autorima, o čemu će biti reči u nekom od sledećih brojeva.
Organizovane su i dve radionice: ”Life portret”, koju je vodio Branislav Brkić, a kao primer koristio je fotografije snimljene na putovanjima po Kini i ”Od digitalnog fajla do printa”, tokom koje je Milan Živković pokazao mogućnosti programa Camera Raw i štampanje fotografija po sistemu didžigrafije, koji je osmislila kompanija ”Epson”. Nagrade najboljim autorima obezbedili su Foto-savez Srbije, časopis Refoto i fotografska radnja ”BgElite Foto”.

[signoff icon=”icon-pin”]Nagrađeni
Nagrade u kategoriji do 16 godina dobili su: Nataša Pirkov, Nikoleta Kalapiš i Goran Miladinović. Pohvaljeni su: Ana Milinković, Miroljub Miladinović, Marko Nađ, Dunja Ostojin i Emilija Stanišić. Za kolekciju fotografija nisu dodeljene nagrade. U kategoriji do 21 godine za kolekcije fotografija nagrade su dobili: David Nedeljković, Boris Jovanović i Jana Milovanović, a pohvaljen je Miloš Pavić. Nagrade za pojedinačne fotografije dobili su: Sara Pavić, Aleksandar Nikićević i Sara Dragičević. Pohvaljeni su: Lorant Csokany, Milena Milutinović, Uroš Petrov i Milan Vukičević. [/signoff]