Fotoaparati

Sony inovacije na IFA sajmu

Sutra se otvara IFA sajam potrošačke elektronike u Berlinu u Nemačkoj, Kompanija Sony pripremila je niz novih uređaja, od kojih ReFoto redakcija izdvaja digitalni fotoaparat RX0.

Najnoviji digitalni fotoaparat RX0 donosi performanse po kojima je poznata Sony RX serija, uz ultra-kompaktni, čvrst1 i vodootporan2 dizajn. Ovaj uređaj pruža inspiraciju i potpuno nove mogućnosti korišćenja pri svim uslovima snimanja, uključujući kišovito vreme, podvodno, peskovito ili prašnjavo okruženje ili u situacijama gde može doći do udarca u telo aparata. Na raspolaganju je i super-usporeno snimanje3, za beleženje i reprodukciju prolaznih trenutaka na impresivan način. Osim klasične upotrebe fotoaparata, za fotografisanje iz više uglova uz više slobode omogućeno je bežično4 povezivanje više uređaja, dok povezivanje preko kabla5 pruža dodatnu pouzdanost.

Model RX0 odlikuje slojeviti Exmor RSTM CMOS senzor tip 1.0 sa 15,3MP (okviran broj efektivnih megapiksela), kao i ZEISS Tessar T* 24mm F4 fiksni širokougaoni objektiv, koji zajednički obezbeđuju visoku rezoluciju. Uređaj je vodootporan pri dubini do 10 metara, otporan na udarce pri padu sa visine do dva metra, a može i da izdrži silu od 200kgf/2000N.

Kompanija Sony na svom štandu takođe predstavlja i druge uređaje iz oblasti digitalnog snimanja, među kojima su fotoaparati α9, α6500, RX10 III, RX100 V, objektivi brenda G Master FE 100mm F2.8 STF GM OSS i FE 70-200mm F2.8 GM OSS, koji su nagrađeni i prestižnim evropskim EISA priznanjima za 2017/2018. godinu.

 

 

ReFoto

Author: ReFoto