Fotoaparati

Sony predstavlja nove kompaktne fotoaparate

Dva nova Sony fotoaparata veoma lako mogu postati deo vaše nove avanture. Najkompaktnije uređaje u svojoj klasi, Sony Cyber-shot DSC-HX90 i DSC-WX500 karakterišu jednostavne funkcije za beleženje jasnih fotografija do najsitnijih detalja.

Pored neverovatnog kvaliteta slike, novi modeli stavljaju pred jasan izbor ljubitelje fotografije koji tragaju za kompaktnim uređajem s velikim zumom. Izrađeni od visoko-kvalitetne optike, ovi fotoaparati se odlikuju ZEISS Vario-Sonnar T* 30x zum objektivom, Exmor RTM CMOS senzorom sa 18,2 efektivnih megapiksela i naprednim BIONZ X procesorom za bogatstvo boja. Za kadriranje model HX90 nudi OLED tražilo i kontrolni prsten za manuelno fokusiranje ili zumiranje u koracima. Osećaj kontrole je dodatno poboljšan zahvaljujući novom ergonomskom dizajnu HX90 modela, koji rukovanje ovim fotoaparatom čini još udobnijim. Modeli HX90 i WX500 imaju LCD ekran koji se okreće za 180 stepeni, idealan za sve one koji svojoj galeriji fotografija žele da dodaju popularne „selfije”.

„Petoosovinska” stabilizacija slike

Uprkos džepnim dimenzijama, ove modele karakteriše „petoosovinska” stabilizacija slike, zahvaljujući kojoj fotografije ostaju jasne, bez zamagljenih delova, čak i kad se istražuju granice opsega zumiranja prilikom snimanja video klipova. S ogromnim opsegom optičkog zuma od 30x u kompaktnom telu fotoaparata, visoko-kvalitetni ZEISS Vario-Sonnar T* objektiv vam omogućava da doprete do udaljenih pejzaža i prizore netaknute prirode preselite u ramove na zidu vaše radne sobe. Napredni dizajn obezbeđuje impresivnu oštrinu slike s vrlo malo distorzije, čak i na visokim podešavanjima zuma pri kojim se jeftiniji objektivi bore da održe jasnoću i definiciju. Clear Image Zoom režim povećava zumiranje do enormnih 60x, a zajedno sa Optical SteadyShot opcijom i petoosovinskom stabilizacijom slike zabeležićete jasnije Full HD video snimke „iz ruke”.

Sony_DSC-HX90_fotoaparat_01

OLED Tru-finder tražilo

Modelima Sony Cyber-shot HX90/HX90V u pomoć priskače, OLED Tru-finder tražilo kad god vam je potrebno, a takođe je zaslužno za svetle i jasne fotografije visokog kontrasta i živih boja. Vrhunski „selfiji” se podrazumevaju sa 3.0 LCD ekranom koji se okreće do 180 stepeni, dok je displej visoke rezolucije (921k tačaka) pogodan za kreiranje idealnih kompozicija i retuširanje snimaka s ugrađenim Photo Creativity i Beauty Effect funkcijama.

Inteligentni sistem autofokusa

Brzi i inteligentni sistem autofokusa na novim modelima nasleđen je od nagrađivane α7 serije fotoaparata. Poboljšani algoritam za detektovanje predmeta u prostoru čini autofokus još bržim, za lako fotografisanje nestalnih trenutaka. Fotografi će takođe ceniti ekstenzivne režime kontrole, Memory Recall i Control Ring za manuelno fokusiranje ili zumiranje u koracima. Video klipovi će bolje izgledati uz Full HD 60p/50p snimanje zahvaljujući XAVC S formatu na 50 Mbps, čak i kada fotografišete decu u pokretu ili nestašne kućne ljubimce. P/A/S/M režimi omogućavaju dodatnu kreativnu kontrolu nad video materijalom, dok Intelligent Active Mode sa „petoosovinskom” stabilizacijom slike smiruje drmanje fotoaparata kada pratite predmete u pokretu. Najnovije modele odlikuje i ugrađeni blic za fotografisanje pri slabom osvetljenju, kao i Wi-Fi sa NFC vezom za bežično deljenje foto i video snimaka jednim dodirom na vašem telefonu ili tabletu.

Dodaci

Cyber-shot™ HX90V ima i GPS koji automatski označava vaše fotografije i klipove s podacima o lokaciji koje možete kasnije pregledati na mapi koristeći PlayMemories Home. Dostupna u crnoj, braon i svetlo braon boji, opciona LCJ-HWA futrola ima ispupčenje za objektiv i traku za nošenje na ramenu. Inovativni dizajn omogućava jednostavno korišćenje kad ste u pokretu, tako da možete da fotografišete, podesite LCD ugao ili povežete USB multi terminal, ne vadeći fotoaparat iz futrole.

 www.sony.rs

 

Boris Bjelica

Author: Boris Bjelica