Dešavanja

Sony World Photography Awards 2015

Jedan od vodećih svetskih foto-konkursa Sony World Photography Awards i ove godine pruža priliku talentovanim profesionalnim i amaterskim fotografima, kao i ljubiteljima ove umetnosti, da se radom i umećem predstave na međunarodnoj fotografskoj sceni. Svetska fotografska organizacija i kompanija Sony će po osmi put na jednom mestu okupiti najbolje što savremena međunarodna fotografija ima da ponudi u nizu različitih kategorija, od prirode i divljine, do aktuelnih događaja i putovanja.

Sony World Photography nagrada 2015_fotografija br. 1

Na ovogodišnjem konkursu, fotografi će se takmičiti u 25 kategorija za novčane nagrade i najmoderniju Sony foto-opremu. Najbolji profesionalni fotograf biće nagrađen titulom „L’Iris d’Or“ na prestižnoj gala ceremoniji koja će se održati 23. aprila 2015. godine u Londonu. Takođe, radovi pobednika i finalista biće izloženi tokom aprila i maja u okviru „Sony World Photography Awards“ izložbe u umetničkom i kulturnom centru „Somerset House“ u srcu Londona, a biće objavljeni u ovogodišnjem izdanju zvanične knjige konkursa.

Prijava je potpuno besplatna i nalazi se na sajtu www.worldphoto.org, gde se mogu naći i dodatni detalji o konkursu i samoj World Photography organizaciji. Rok za prijave u otvorenoj i omladinskoj kategoriji ističe 5. januara 2015. godine, dok je konkurs za profesionalnu kategoriju otvoren do 8. januara 2015. godine. Žiri ovogodišnjeg konkursa sastavljen je od urednika foto-rubrika najrenomiranijih svetskih listova, među kojima su i „The New York Times“ i „National Geographic“.

Sony World Photography nagrada 2015_fotografija br. 2

ReFoto

Author: ReFoto