Fotoaparati

Spremite se za potpunu kontrolu sa novim PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt-shift objektivom

Amsterdam, Holandija, 19. oktobar 2016: Nikon podiže fleksibilnost kompozicije na novi nivo sa prvim objektivom FX formata sa kontrolom perspektive sa dva rotaciona mehanizma. Idealan za arhitektonsku, umetničku i pejzažnu fotografiju, PC NIKKOR 19mm f/4E ED je napravljen za fotografe sa istančanim osećajem za prostor.
PC_19_4E_neutralZahvaljujući svom uglu slike i jedinstvenim mogućnostima za menjanje nagiba, položaja i dva načina rotacije, ovaj objektiv sa manuelnim fokusom omogućava fotografima da snimaju iz savršene polazne tačke. Nagib i pomeranje možete da podešavate nezavisno ili u kombinaciji, kao kod fotoaparata velikog formata. Fotografi mogu precizno da kontrolišu žižnu ravan objektiva i jednostavno je pomere kako bi snimili slike bez konvergencije linija. Ili promene nagib kako bi snimili pejzaže koji su oštri od prednjeg do zadnjeg plana bez potrebe da zatvore blendu kao kod standardnih objektiva. Vidni ugao od 19 mm je idealan za velike strukture i prostore, a jedinstvena optička konstrukcija umanjuje distorziju, koja se često javlja kod širokougaonih objektiva, čak i u uglovima slike.

Dirk Jasper, marketinški menadžer proizvoda u kompaniji Nikon Europe, izjavio je: „Ovaj objektiv FX formata je dugo očekivani dodatak liniji NIKKOR objektiva sa kontrolom perspektive kompanije Nikon. Razvijen kao odgovor na zahteve profesionalaca koji koriste objektive sa kontrolom perspektive, predstavlja moćnu kombinaciju vidnog ugla i beskompromisnog kvaliteta slike do samih ivica.“


 

Pregled ključnih karakteristika


 

Ultraširoki vidni ugao od 19 mm

Vidni ugao od 19 mm znači da fotografi mogu da snime scenu u pravim proporcijama ili kadrom obuhvate veći deo strukture i eliminišu nepotrebne elemente iz prvog plana.

Velika preciznost: legendarni NIKKOR kvalitet

Dva asferična sočiva umanjuju koma i druge vrste aberacije. Tri staklena elementa sa ekstraniskom disperzijom smanjuju aksijalnu hromatsku aberaciju. Sloj nano kristala kompanije Nikon u velikoj meri smanjuje duh efekat i odblesak na celoj slici, čak i u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem.

Dva načina rotacije za kontrolu perspektive: snimajte iz savršene polazne tačke

Nagib i pomeranje možete da podešavate zasebno ili u kombinaciji. Nagib možete zasebno da rotirate do 90° u bilo kom smeru, a možete da rotirate i ceo objektiv do 90°.

Jednostavno rukovanje: izvanredna izrada, odlična ergonomija

Kvalitetan mehanizam pomeranja omogućava jednostavno rukovanje. Objektiv je kompaktan i težak oko 885 g. Osim toga, ima sloj fluora kompanije Nikon koji aktivno odbija vodu, prašinu i prljavštinu ne ugrožavajući kvalitet slike.

Author: Marija Vukadinović