U fokusu

U FOKUSU – Denis Stošić


Zovem se Denis Stošić (47), iz Karlovca u Hrvatskoj, i bio sam redovit čitaoc Refoto magazina, za kojeg smatram da je bio najbolji takve vrste na ovim prostorima ikad.

Podsjetio me u mnogu čemu na njemački Color Foto, kojeg karakteriziraju odlične fotografije, praktični savjeti urednika, i suradnika a ne tekstovi prepisani sa Interneta. Jako mi je žao što časopis takvog kalibra više ne postoji, premda je fotografija prisutna svuda i danas, više nego ikad trebamo dobre i korisne savjete.

Posebno su važni bili članci o tome kako biti efikasan, odnosno kako iskoristiti stare objektive, i umjesto skupe rasvjete, malim ulaganjem u stare bliceve i radijske odašiljače izvući maksimum iz opreme.


Kralj je najstariji urar u gradu Karlovcu koji radi od svoje 19. godine.

Kralj je najstariji urar u gradu Karlovcu koji radi od svoje 19. godine.


Sada spremam projekt pod nazivom “Nevidljivi”, u kojem se radi o starim obrtima, ljudima koji se bave nekom vrstom hobija, umjetnosti i čudnim sportom u mom gradu. Kako već godinama ne radim, poznati su mi njihovi problemi i mogu se staviti u njihove cipele. Ideja iza izložbe je skrenuti pažnju javnosti na te ljude. Oni nikako nisu “mali”, jer za svaku njihovu djelatnost: krojač, obućar, plesač… treba puno rada i truda, ono na što smo danas zaboravili.


Dio mog rada možete vidjeti na ovom linku: https://www.flickr.com/cameraroll

Author: Marija Vukadinović