Konkursi u svetu

Učenici Škole primenjenih umetnosti Šabac u finalu Adobe Youth Voices takmičenja

Adobe fondacija osnovala je Adobe Youth Voices (Glas mladih) sa ciljem da podrži mlade u njihovom učenju, da im pomogne u kreativnom rešavanju problema i razvijanju kritičkog mišljenja.
Ove godine je organizovan treći  Adobe Youth Voices konkurs za učenike srednjih škola širom planete. Konkurs je sastavljen iz šest zasebnih kategorija, i za svaku od njih, međunarodni žiri u čijem sastavu su eminenti umetnici, odabraće po tri prvoplasirana rada.
U prvom krugu takmičenja, za svaku kategoriju je izabrano po dvadeset finalista, od kojih će žiri proglasiti po dva prvoplasirana, a javnim glasanjem će biti izabran trećeplasirani finalista. Vredne novčane nagrade, namenjene učenicima, ravnopravne su za sve kategorije, kao i nagrade (Adobeov-ov softver) namenjene školama koje pohađaju nagrađeni učenici. Javno glasanje koje je započelo sinoć, traje do 30.5.2014, a proglašenje konačnih rezultata je 18.6.2014.
Učenici Škole primenjenih umetnosti Šabac ove godine su prvi put uzeli učešće u takmičenju, u oblasti poezije i foto eseja. Od radova koji su poslati na konkurs, u međunarodnoj konkurenciji, dva rada su ušla u finale – poetski film Ptica bez proleća po stihovima Ilije Pavlovića učenika trećeg razreda, uz mentorstvo Bojane Jovanović i Mihaila Simovića, kao i foto esej Fragmenti lepote, rad In Hu, učenice prvog razreda, nastao na časovima Sekcije za fotografiju i digitalnu grafiku, pod mentorstvom Mihaila Simovića koje možete podržati glasanjem na datim linkovima.

ReFoto

Author: ReFoto