Domaći Konkursi

Zaronite u napuštene prostore Srbije – Konkurs za kolektivnu izložbu

Rok za prijem: 13. novembar 2016.

Budite deo treće runde promena, pomozite nam pri umrežavanju zanemarenih prostora dok kreiramo izložbu selekcije vaših radova. Pozivamo vas da nam pomognete da nadogradimo vizuelnu svest o urbanističkom stanju gradova, koristeći fotografiju kao medij za prikaz stvarnosti.

Cilj trećeg poziva za slanje fotografija je prikupljanje slika napuštenih građevina u Srbiji koje su zanemarene u procesu takozvanog participativnog urbanog planiranja. Građevina kojima se može povratiti namena (javna ili privatna) ali ona mora biti definisana.

Odabrane fotografije biće izložene tokom treće kolektivne izložbe 18. i 19. novembra u Obrenovcu i korišćene prilikom formiranja Spacebook mape. Kriterijumi za odabir biće orginalnost, tehnički kvalitet fotografija, preglednost prikazanog prostora i razumevanje lokacije. Odabir fotografija napravilisu David Pujado (koosnivač i suvlasnik Belgrade Photo Month, i vlasnik Bartselona), Slobodan Stanišić (fotograf, koosnivač URBEX-a) i članovi Re:vita kolektiva.

Uz fotografije priložiti i opis koji sadrži informacije o lokaciji građevine, njenom trenutnom stanju i površini, prethodnoj funkciji, te vaše lično viđenje objekta (zašto, gde, šta).

Možete poslati do 3 fotografije sa opisom (u PDF formatu) na: rs.revita@gmail.com

OVA IZLOŽBA ĆE BITI UVOD U DOGAĐAJ KOJI SE ODRŽAVA U FONDACIJI ZA MLADE OBRENOVCA OVOG VIKENDA (CEO PROGRAM ĆE BITI OBJAVLJEN USKORO).

Author: Marija Vukadinović