ReFoto konkurs

Život&Multimedija izložba

Nakon brojnih pokrenutih konkursa sa mnoštvom raznovrsnih tema, nije lako pronaći nešto novo. U skladu sa vremenom u kojem živimo odlučili smo da “domaći zadatak” bude na temu “Život i multimedija” iako nakon objavljenog poziva za učešće na novom konkursu stvarno nismo znali kakav će biti vaš odgovor. Na kraju sve je ipak ispalo veoma dobro i pred vama je nova izložba. Ona je urađena u klasičnom i prepoznatljivom Refoto stilu u saradnji s galerijom “Pro3or”, potpuno novim i atraktivnim izložbenim ambijentom.

refoto-izlozba-pozivnica

Već petnaestu godinu zaredom ReFoto organizuje godišnji konkurs fotografije namenjen čitaocima. Kao i uvek, fotografije su pristigle od autora iz celog regiona, a na izložbi učestvuju radovi 56 autora koji su svojim fotografijama dali zanimljiv i neuobičajen odgovor na temu koja je ostavljala puno prostora za ličnu interpretaciju i kreativnost. Izbor radova za izlaganje obavio je žiri u sastavu: Sara Popović, urednik Refoto portala, Nebojša Babić, kreativni direktor Orange studija i Milan Živković ispred Refoto studija i škole fotografije. Od pristiglih 318 fotografija za izlaganje je odabrano 64. Fotografije su realizovane Epson Ultrachrome pigmentnim mastilima na posebnom art materijalu, Hahnemuhle Bamboo papiru. Kao odgovor na potpuno nove propozicije konkursa koje su uključivale sve postojeće oblike multimedijalnog izražavanja na konkurs su stigli i video radovi kao i popularni animirani gifovi od kojih će osam radova biti projektovani u galeriji.

Na samom otvaranju biće proglašeni pobednici konkursa koji će dobiti vredne nagrade u vidu Epson štampača, Nikon fotoaparata i Lamax akcione kamere. Pored ovoga autor fotografije koja dobije najveći broj glasova na Facebook stranici portala Refoto dobiće kao nagradu Adata SSD eksterni disk.

Svečano otvaranje izložbe će biti 18. januara 2017. sa početkom u 19h u galeriji “Pro3or” na adresi Koče Popovića 9, Beograd. Čekamo vas!

Author: Marija Vukadinović